Nemzeti összetartozás napja

Népviseleteket bemutató táncos előadás a Várban

A Kárpát-medence különböző tájegységeinek népviseleteit bemutató rendhagyó táncos előadás várja az érdeklődőket csütörtökön, a Nemzeti összetartozás napján a budai Várban.

2015.06.04 00:30MTI

Nemes Szilvia, a Magyar Állami Népi Együttes szólótáncosa elmondta: a rendhagyó előadás keretében 18 táncos több mint húsz népviseletet - köztük kalotaszegi, kalocsai és bagi ruhákat - mutat be a közönségnek a Halászbástyánál felállított színpadon csütörtök kora este.

Mint fogalmazott, céljuk felhívni a figyelmet arra, hogy ezek a női népviseletek szépségük mellett számos információt is elmondanak viselőikről. Ránézésre meg lehet például állapítani egy-egy ruha alapján, hogy viselője a Kárpát-medence mely tájegységéről, falujából származik, továbbá, hogy eladó sorban van-e még.

Az előadást a színpadon a Besh o droM zenekar koncertje és táncháza követi - tette hozzá Nemes Szilvia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.