Gyerekeknek

Bemutatták a Hattyúcskák tava című táncos mesejátékot Veszprémben

A veszprémi Pannon Várszínház idei évadának gyermeknek szóló utolsó előadásaként mutatták be a Hattyúcskák tava című zenés mesejátékot kedden.

2015.06.03 02:30MTI

Krámer György koreográfus, a darab rendezője elmondta, hogy a vidéki színházak kínálatában egyedülálló ez a táncos mesejáték, amely a balett szeretetére neveli az óvodás, kisiskolás korú közönséget. A Hattyúcskák tava az ismert balett történetét tárja a közönség elé az óvodások számára is élvezhetően - fogalmazott.

A veszprémi Pannon Várszínház kiemelten kezeli a fiatalok szórakoztatását, az évad elején a Péter és a farkas című mesét mutatták be a legifjabbaknak - emlékeztetett a rendező, hozzátéve, hogy ennek a sorozatnak a második darabja a Hattyúcskák tava.

A mesejáték igyekszik visszaadni az ismert balett romantikus történetét prózai színészek előadásában, koreográfiájában az eredetinél szerényebben, de a klasszikus színpadi táncot bemutatva - fűzte hozzá a rendező.

Az előadás az örök szerelemről és az önfeláldozásról szól, mese egy felnőttkort elérő királyfiról, akinek egy bálon kell feleséget választania. Odette, a fehér hattyú és a herceg szerelmét Rőtszakáll, a varázsló és lánya, Odília, a fekete hattyú ármánnyal próbálja megakadályozni, de a herceg végül megküzd a gonosszal, és a szerelmesek egymásra találnak - mondta Krámer György.

Az asszony szerepében Pap Líviát, a Bolond szerepében Szelle Dávidot láthatja a közönség. Odette-et Iker Bianka, a herceget Punk Péter játssza, Keresztesi László pedig a mágus szerepében lép színpadra.

A darab írója Kardos Tünde, a díszlet és a jelmez Varjas Zsófi munkája. A táncos mesejátékban Csajkovszkij zenéi csendülnek fel.

Az előadás kedd és csütörtök délután lesz még látható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.