Ajánló

Pünkösdi programok a Szennai Skanzenben

Pünkösdi királyválasztás, ügyességi próbatétel, gyöngykaláris készítés, ételkóstoló, számos kézműves program, pajta portéka, bábelőadás és hagyományos magyar népzene várja a látogatókat a Szennai Skanzenben május 25-én.

2015.05.22 00:30MTI

Pünkösd hétfőjén délelőtt a Ládafia Bábszínház előadásában Az ördög 9 kérdése című bábelőadást láthatják a Kaposvárhoz közeli falu szabadtéri néprajzi múzeumába látogatók, délután pedig a Tallabille zenekar koncertje gondoskodik a jó hangulatról.

A szervezők nemcsak előadásokkal, hanem próbatételre hívó versennyel, kézműves foglalkozással is várják a vendégeket. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt több állomást végigjárva kell ügyességükről, kitartásukról tanúbizonyságot tenni, hogy a végén eldőlhessen, hogy ki a legügyesebb, ki lesz a pünkösdi király. Ezalatt a leányok elkészíthetik a pünkösdi királyné gyöngykalárisát és a májusfát is kitáncolják a helyéből.

A változatos programok mellett a látogatók frissen sült pünkösdi perecet is kóstolhatnak, valamint kedvükre válogathatnak a zselici termelők és kézművesek míves portékái közül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.