Kinek mi a firka

Összefirkáltak egy 18 milliós autót

A fővárosi Operaház előtt parkolt egy napon át az a 18 millió Ft értékű autó, amellyel egy Picasso kiállítást reklámoztak Budapesten. A katalán festő kiállítása Balatonfüreden látható. Az akció szervezői a fővárosba érkező külföldi turisták figyelmét szerették volna felhívni a vidéki eseményre.

2015.05.08 14:20ma.hu
Nyitott Balaton blog

Meglehetősen nagy meglepetést okozott az Andrássy úton az a 18 millió Ft értékű Land Rover, amelyre Picasso képeit festették az utcán. Az autóra olyan motívumok kerültek, amelyeket mindenki ismerhet középiskolás tanulmányaiból. Egy-egy részlet pedig olyan grafikákról került az autóra, amelyek a balatonfüredi kiállításon is láthatók.

Picasso autójából angol és német nyelvű szórólapok is előkerültek, amelyeket a turistáknak osztogattak. Ezeken mintegy kétszáz olyan programot reklámoztak, amelyek május 1 – 11. között, a Nyitott Balaton elnevezésű programsorozat keretén belül rendeznek meg.

A Land Rover Evoque kidekorálását talán nem véletlenül az Operaház elé szervezték. Jelzésértékű üzenete lehet ennek az autópiac számára is, hiszen a kulturális intézmény kizárólagos támogatója a BMW. A Land Rover pedig egyre inkább (ismét) komoly piaci vetélytársa a német márkáknak. Picasso autójának készítői az erre irányuló kérdéseket sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.