Redakció

Mark Twain fiatalkori írásaira bukkantak amerikai kutatók

A zömmel 150 éves írások akkor születtek, amikor a 29 esztendős Twain San Franciscóban dolgozott újságíróként.

2015.05.04 21:05MTI
Facebook Mark Twain

A San Francisco Chronicle hétvégi beszámolója szerint Mark Twain a most előkerült levelek és történetek egy részét az újság irodáiban írta, amely akkoriban még a San Francisco Dramatic Chronicle nevet viselte.

Twain feladatai közé tartozott, hogy naponta egy kétezer szavas történetet vagy "levelet" írjon, amelyet postakocsival szállítottak kiadásra a nevadai Virinia Cityben megjelenő Territorial Enterprise újsághoz.

Az írásokban mindenről beszámolt a San Franciscó-i rendőrségtől kezdve a bányászbalesetekig.

A felfedezés a Kaliforniai Egytem (Berkeley) Mark Twain Projektjén - az író digitális archívumán - dolgozó tudósoknak köszönhető. Bob Hirst, a projekt szerkesztője elmondta: átfésülték a nyugati újságok archívumait, és így találtak rá az értékes írásokra.

Egyes "leveleket" nem írta alá Twain, ám ezeket is azonosítani tudták jellegzetes stílusa alapján - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.