Koncert a Művészetek Palotájában

Több mint négyszáz dalból választ Kovács Kati!

Hogyan lehet több mint négyszáz dalból kiválasztani azt a néhány legjobbat, amely belefér egy kétórás koncertbe? A megoldást Kovács Kati mutatja meg október 6-án a Művészetek Palotájában. Nem leszek a játékszered, Add már, Uram, az esőt!, Újra otthon - három örökzöld, három táncdalfesztivál-győzelem. Mindhárom dalt Kovács Kati énekelte, s e három dallal - a nők között egyedüliként - háromszor tudott táncdalfesztivált nyerni.

2008.09.29 19:00ma.hu

Kovács Kati 1965-ben vált országosan ismertté, amikor a "korabeli Megasztár", a Ki mit tud? győzteseként az év hangja lett. Pályája töretlenül ívelt felfelé, dalai szinte azonnal befészkelik magukat a fülekbe. 

Kivételes hangjával számos nemzetközi versenyen kápráztatta el a közönséget, 1972-ben Drezdában a Nemzetközi Táncdalfesztivál győztese lett. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy színésznőként is maradandót alkotott - 1968-ban a Fejlövés című film szerepéért megkapta az év legjobb női főszereplőjének járó díjat - emellett pedig dalszövegeket is ír. 

Egyik legismertebb munkája, amelynek előadója is egyben, a világhírű görög zeneszerző, Vangelis 1492: A paradicsom meghódítása című szerzeményére készített szöveg. 

A Művészetek Palotájában immár harmadszor lép fel október 6-án, s most először ad hangversenyt a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Mint elmondta, megtiszteltetésnek érzi, hogy újra a Müpában koncertezhet. 

Kovács Kati koncert
2008. október 6. 20:00 
Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Kapcsolódó írások:

    Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

    Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

    Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.