Holnap Kiadó

Könyvfesztivál: Virtuózok-kötet és meséskönyvek

A közmédia népszerű komolyzenei tehetségkutató versenye, a Virtuózok kulisszái mögé tekintő interjúkötettel és számos új mesekönyvvel készül a csütörtökön kezdődő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra a Holnap Kiadó.

2015.04.21 02:30MTI

A Virtuózok-könyvben a műsorban szereplő fiatal tehetségek mesélnek arról, hogyan vált életük részévé a zene, és milyen élményekkel gazdagodtak a tehetségkutató alatt.

"Beavatnak mindennapjaikba: kiderül, egyikük sem csodabogár, terveik, álmaik aligha különböznek más gyerekek vágyaitól. Megszólalnak a szülők és a tanárok is, akik nem hallgatják el a zenetanulással járó nehézségeket, kétségeiket sem. A zsűritagok és a televíziósok pedig a beszélgetésekben is a komolyzenét körbevevő falakat lebontva teszik mindenki számára közérthetővé, szerethetővé a klasszikus muzsikát" - írja ajánlójában Varga Edit, a Virtuózok egyik műsorvezetője, a kötet szerkesztője.

A három korcsoport-győztest, Boros Misit, Lugosi Dániel Alit és Gyöngyösi Ivettet ábrázoló három különböző borítóval megjelenő kötet a műsor emlékezetes pillanatait fotókkal és a CD-mellékleten található zenei válogatással is felidézi. Hivatalos bemutatója április 25-én 12.30-kor lesz a könyvfesztiválon, a Lázár Ervin teremben. Másnap Virtuózok-koncertet rendeznek a szabadtéri színpadon 11 órától.

A Holnap Kiadó a Virtuózok-könyv mellett öt mesekönyvvel készül a fesztiválra.

Mark Twain Egy jenki Arthur király udvarában című könyvében egy gyakorlatias, a 19. század végi modern technikáért rajongó jenki történetét írja le, aki Arthur királynak és a kerekasztal lovagjainak mitikus birodalmába vetődik, és az új kor tudományos és technikai ismeretei révén nagyobb varázsló lesz a mindenható Merlinnél is.

Gyémántmesék címmel jelenik meg új kötet Krúdy Gyula meséiből, a középpontban egy jó tündérrel, Aranyesővel, aki a gyermekek álmát lesi, és teljesíti kívánságaikat.

Folytatódnak Klinkusz kalandjai is. Alessandro Gatti Klinkusz és a hold virága című új könyvében a főhős álnok ellenségekkel küzd meg limbelombi barátai oldalán a varázserejű holdvirág megmentéséért.

Bodó Béla karaktere, Brumi detektívként mutatkozik be: barátaival, Dagival, Panasz Mukival - aki kiérdemli a Rendes Muki nevet - és Rosszcsonttal - aki megjavulván Jócsont lesz - detektívnek áll, és nagy lelkesedéssel nyomozni kezd.

Szintén a könyvfesztiválra jelenik meg Tarbay Ede Kunkori és a kandúrvarázsló című könyve; a számtalan feldolgozást - bábjátékot, tévéjátékot - megért népszerű meseregény hőseit Borbás Zoltán illusztrációi elevenítik meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.