BTF

Promenáddal nyílik a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Tavasznyitó promenáddal, utcai rendezvényekkel várják az érdeklődőket a mai napon a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) szervezői.

2015.04.11 07:30MTI

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ vezetője, a fesztiválszervező operatív tanács tagja az M1 aktuális csatornának ismertette a programokat.

Három helyszínről - a Fővám térről, a Városháza parkból és a Szent István térről - csaknem hatszáz hivatásos és amatőr táncos, énekes, zenész indul el a városban, hogy bejelentse a tavasz kezdetét.

Az Andrássy úton haladva egy-egy állomás-helyszínen, a Liszt Ferenc téren és a Kodály köröndön további produkciók várják a felvonulókat, a Hősök terére érve pedig egy összművészeti nagy produkció zárja a promenádot, amelyben akár a közönség is részt vehet.

A BTF április 10. és 26. között több mint 170 program várja a közönséget. A fesztivál 17 napja alatt zenével, tánccal, színházi előadásokkal, kiállításokkal és egyéb programokkal várják a közönséget. Példaként említette, hogy a városban 8 piros "fesztiválkockát" helyeznek el, amelyekhez különböző programok kapcsolódnak majd: a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár előtti téren versekkel szórakoztatják majd az érdeklődőket a költészet napján.

Bán Teodóra kiemelte: az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a kormányzat és a fővárosi önkormányzat támogatásával megvalósuló fesztivál Budapest kulturális, szellemi értékeit mutatja be mintegy 50 helyszínen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.