Milánó

Világkiállítás - a magyar pavilon programjait már várják az olaszok

Dinamikus, látogatóvonzó programmal készültek a magyar pavilon előzetes bemutatására, és láthatóan nagy érdeklődés előzi meg Magyarország részvételét a világkiállításon az Expo2015 rendezői, valamint az olaszországi művészeti és tudományos világ részéről.

2015.03.15 01:30MTI
Facebook/Magyarország (Hungary) @ Expo Milánó 2015

Így nyilatkozott Szőcs Géza, az Expo magyar biztosa Milánóban az MTI-nek szombaton.

Hozzátette, a magyar pavilon munkái a tervek szerint haladnak.

Az Életkert elnevezésű magyar pavilont az milánói Expo május elsejei kezdésével egy időben nyitják meg. Különleges programnapnak az október 23-i számít majd, amikor a nemzeti ünnepre a magyarok rendkívüli eseményekkel készülnek.

Népzene, néptánc, irodalom, fotóművészet, gasztronómia és Kossuth-nóta is várta az olasz közönséget Milánóban szombaton a március 15-i nemzeti ünneppel egybeeső magyar hétvégén, amely a magyar pavilonjának leendő programjaiból nyújtott ízelítőt.

Az olaszok és a Milánóban élő magyarok is kíváncsiak voltak az észak-olasz város központjában felállított Expo Gate termeiben rendezett magyar programsorozatra. A kétnapos magyar hétvégét Sebestyén Márta nyitotta meg.

A gasztronómiát többek között a Szamos-marcipán kóstolója és csokoládékészítő műhelye képviselte. A legkisebbek a hulladék újrahasznosításról tartott játszóházban vettek részt, ami kötődött a Táplálni a világot, energiát adni az életnek mottójú világkiállításhoz.

A vasárnap estig tartó milánói magyar hétvége háziasszonya Osvárt Andrea színésznő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.