Eurovíziós Dalfesztivál

A briteket az Electro Velvet duó képviseli az Eurovízión

Az Electro Velvet retróduó Still In Love With You című dalával képviseli Nagy-Britanniát az idei Eurovíziós Dalfesztiválon Bécsben.

2015.03.09 19:22MTI

A Bianca Nicholas és Alex Larke alkotta duó eddig teljesen ismeretlen volt a szigetországban, kimondottan az Eurovíziós Dalfesztiválon való részvétel reményében állt össze. Szvinges beütésű dalukat is ismeretlen szerzők, David Mindel és Adrian Bax White írták.

A dalverseny brit válogatójára több száz amatőr és profi zenész nevezte dalát, közülük választotta ki BBC a brit dalt, amelyet azonban a szakma és az ítészek fanyalogva fogadtak.

A The Daily Telegraph brit napilap szerint "az Electro Velvet fellépése biztosítani fogja, hogy ne győzzünk". A The Guardian "rémálomnak, minden idők legrosszabb brit eurovíziós dalának" nevezte a számot.

A The Independent kritikusa "azonnal felejthetőnek" írta le a dalt. A brit dal nem hangzik el a középdöntőkben, mivel Nagy-Britannia az öt legnagyobb eurovíziós ország egyikeként azonnal a május 23-án megrendezendő döntőbe került.

Tavaly Milly Smitten-Downes képviselte a szigetországot, és a 17. helyen végzett Children of the Universe című dalával. 2003 óta egyetlen egyszer sikerült brit dalnak az első tíz helyezett közé kerülnie, Jade Ewan ötödikként végzett 2009-ben Andrew Lloyd Webber It's My Time című dalával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.