Eurovízió

Guy Sebastian lesz az ausztrál induló a Dalfesztiválon

Az előadó multikulturális származású: édesapja szintén Malajziában született, de Srí Lanka-i tamil származású, távoli portugál gyökerekkel, angol és portugál származású édesanyja Indiában nőtt fel.

2015.03.05 22:30MTI

Egy malajziai születésű 33 éves énekes, Guy Sebastian képviseli Ausztráliát az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Bécsben - jelentette be az ausztráli közszolgálati intézmény, az SBS Sydneyben.

"Guy Sebastian kész előadó, aki megfelelő tapasztalattal, érettséggel és erővel rendelkezik, tökéletesen alkalmas arra, hogy Ausztráliát képviselje ezen a versenyen" - fogalmazott Michael Ebeid, az SBS vezetője a dalfesztivál hivatalos honlapján, a www.eurovision.tv-n olvasható beszámoló szerint.

Az énekes már nyolc stúdióalbumot készített; akkor lett ismert hazájában, amikor 2003-ban megnyerte az Australian Idol tehetségkutató verseny első szériáját. Eddig mintegy 4,5 millió példányban adták el lemezeit, Battle Scars című kislemezével tavalyelőtt az amerikai listákra is felkerült. Hangját sokan Stevie Wonderéhez és Al Greenéhez hasonlítják.

A következő hetekben fogják bejelenteni, hogy Guy Sebastian melyik dalt fogja előadni a bécsi Eurovíziós Dalfesztiválon.

Az előadó multikulturális származású: édesapja szintén Malajziában született, de Srí Lanka-i tamil származású, távoli portugál gyökerekkel, angol és portugál származású édesanyja Indiában nőtt fel.

Ausztrália idén első alkalommal, a szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) szabad kártyájával, tiszteletbeli versenyzőként vehet részt az Eurovíziós Dalfesztiválon. A meghívás annak köszönhető, hogy idén 60. alkalommal rendezik meg a versenyt. Guy Sebastiannak nem kell énekelnie az elődöntőkben, automatikusan résztvevője a május 23-i bécsi 26-os finálénak.

A távoli országban hagyományosan óriási népszerűségnek örvend az Eurovíziós Dalfesztivál: az ottani helyi idő szerint hajnali versenyt tavaly hárommillióan nézték. (A 2014-es dalfesztivál össznézettsége 195 millió volt). Az időeltolódás ellenére az ausztrál rajongóknak is meglesz a lehetőségük a szavazásra.

Arra viszont nincs esély, hogy esetleges ausztrál győzelem esetén a 2016-os versenyt Ausztráliában rendezzék meg, a dalfesztivált ugyanis ebben az esetben is európai városban tartják, viszont győzelem esetén a távoli kontinens 2016-ban is küldhetne résztvevőt a versenyre.

Idén 40 ország (köztük Magyarország) vesz részt az Eurovíziós Dalfesztiválon május 19. és 23. között az osztrák fővárosba

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.