Meghívás

Magyar koprodukcióban készülő filmterv a cannes-i fesztiválon

Meghívást kapott Kristóf György szlovák-magyar koprodukcióban, cseh és francia partnerekkel készülő Out című filmterve a filmfesztivál Atelier filmterv-fejlesztő fórumára.

2015.03.03 17:53MTI

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, a Mirage Film Stúdió koprodukciójában készülő Out egy ötvenen túli családapa kelet-európai utazásának és útkeresésének történetét mutatja be minimalista eszközökkel és abszurd humorral elmesélve - közölte a Magyar Filmunió kedden az MTI-vel.

Az Out főszereplője a tervek szerint Terhes Sándor (Glamour, A nyomozó) lesz, operatőre Pohárnok Gergely (Taxidermia, Utóélet, Miele, Szabadesés), magyar producere Taschler Andrea (Bibliothéque Pascal, Délibáb).

A szlovákia születésű Kristóf György a miskolci egyetem hallgatója volt, majd a prágai FAMU-n végzett filmrendező szakon. Az Atelier-t 2005-ben alapították azzal a céllal, hogy a művészi minőségük és eredetiségük által kiemelkedő filmtervek létrejöttét előmozdítsák.

A rangos szakmai fórumra idén 14 országból érkező 15 filmterv alkotója kapott meghívást. A korábbi években Fliegauf Bence, Ujj Mészáros Károly és Kenyeres Bálint vett részt a cannes-i Atelier-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.