Művészeti seregszemle

A magyar művészet is bemutatkozik a Karlsruhéban

A Capa Központ, a Magyar Nemzeti Múzeum Robert Capa gyűjteménye, a budapesti Várfok és Inda galériák mellett az Art Photo Budapest és az Art Market Budapest fotóművészeti szekciója is bemutatkozik Németország egyik legjelentősebb művészeti seregszemléjén márciusban.

2015.02.28 21:30MTI

Az Art Karlsruhe helyszínén március 5. és 8. között több száz négyzetméternyi területen, külön kiállítási blokkban kap látványos bemutatkozási lehetőséget Magyarország és a magyar művészet az Photo Art Budapest elnevezésű vendégkiállításon - közölte az Art Market Budapest az MTI-vel.

A Capa Központ Die Ordnung címmel Gerhes Gábor konceptualista fotóművész, a Magyar Nemzeti Múzeum pedig a magyar származású Robert Capa munkáiból ad válogatást. A Várfok Galéria Czigány Ákos, Korniss Péter és Misetics Mátyás, az Inda Galéria Telek Balázs, Eperjesi Ágnes, Csontó Lajos, Drégely Imre és Kerekes Gábor munkáit mutatja be. Jelen lesz továbbá az Art Photo Budapest is: az Art Market Budapest fotóművészeti szekciója Közép- és Kelet- Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vására. A Várfok és az Inda első magyarországi galériákként az Art Karlsruhe kortárs képzőművészeti szekciójában külön is kiállítási lehetőséget kapnak.

A 12. Art Karlsruhe jelentőségét többek között az 50 ezer feletti látogatószám és a helyszínre érkező nemzetközi, elsősorban német, francia és belga műgyűjtők sokasága jelzi. Az eseményt és a Photo Art Budapest kiállítási programot Monika Grütters, Németország kulturális államminisztere nyitja meg március 4-én.

A karlsruhei esemény zárása után a magyar képzőművészet újabb németországi helyszínen mutatkozhat: áprilisban az Art Cologne művészeti vásáron a magyar neoavantgárd kiemelkedő alkotóit és azok kortárs képzőművészeti kapcsolódásait mutatja be budapesti galériák, az acb, a Kisterem és a Vintage együttműködésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.