A képregények '100 év magánya' Magyarországon

Október 10-én érkezik a hazai könyvespolcokra Alan Moore comics klasszikusa, az Őrzők

Íme, az egyetlen képregény, amely szerepel a Time magazin "A 100 legjobb angol nyelvű irodalmi mű 1923-tól napjainkig" listáján, az utóbbi mintegy száz év legnagyobb angol és amerikai íróinak társaságában, a Cartaphilus kiadó jóvoltából hamarosan nálunk is kapható.

2008.09.22 18:47cartaphilus

A WATCHMEN, vagyis az ŐRZŐK az a fajta mű, melyet újra és újra elolvas az ember, és minden olvasáskor újabb részleteket fedez fel; egyedülállóan izgalmas, olvasmányos, és képregényhez illően szemet gyönyörködtető alkotás, mely megváltoztatja gondolkodásunkat a világról, történelemről, és olyan el nem múló, mély benyomást hagy maga után, ami csak a legnagyobb irodalmi művek sajátja.

A WATCHMEN cselekménye a nyolcvanas években játszódik egy alternatív, a nukleáris háború szélére sodródott Amerikában, ahol néhány törvényen kívül helyezett, többnyire kiöregedett és cseppet sem hősies „szuperhős” azzal szembesül, hogy valaki rájuk vadászik. A képregény egyszerre sci-fi remekmű, politikai parabola, és a pszichológiai realizmus páratlan alkotása.

A WATCHMEN nemcsak lélegzetelállító olvasmány, nemcsak a képregények képregénye, de a modern kori irodalom egyik meghatározó alapműve is. Az eredetileg tizenkét részes képregényt három kötetre bontva nyújtja a kiadó a magyar olvasónak; az első négy fejezetet tartalmazó elsőt hamarosan követi a második és a harmadik kötet.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.