Csennai Rövidfilmfesztivál

Magyar filmeket díjaztak Indiában

Szabó Simon Fal című filmjét és Emil Goodman Heaven's vanguard című animációját díjazták az indiai Csennai nemzetközi rövidfilmfesztiválon.

2015.02.23 16:30MTI

Vasárnap zárult a rövidfilmek nemzetközi versenye a dél-indiai Tamilnádu állam székhelyén, a Csennai Filmakadémián.

A versenyprogramokban 48 alkotás indult, és a fesztivál zsűrije két kategóriában is díjazta a Magyarországról érkezett filmeket: Szabó Simon Fal című rendezéséért különdíjat nyert a fikciós rövidfilmek kategóriájában, Emil Goodman első rövidfilmjével, a Heaven's Vanguarddal az animációs filmek versenyének különdíját kapta meg - közölte a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-vel.

Szabó Simon Fal című 10 perces filmje Laci, egy 16 éves, alkalmi munkákból éldegélő cigány fiú történetét meséli el, aki egy napon kőművesmunkát kap, egy falon dolgozik több társával együtt.

Egy darabig segít a többieknek, majd megkérik, hogy ő fejezze be az építményt. Ekkor pillant be először a fal mögé.

A színészként és filmrendezőként is ismert Szabó Simon rövidfilmje a Proton Cinema gyártásában készült az Afterjka csapatával, producere Petrányi Viktória és Berkes Júlia, operatőre Czomba Albert volt.

A film a finnországi Tampere nemzetközi rövidfilmfesztiválon nyert díjat 2014 márciusában, így jelölt volt az Európai Filmakadémia (EFA) decemberben átadott rövidfilmdíjára.

Emil Goodman első rövidfilmje, a Heaven's Vanguard animáció és élő szereplős felvételek különös keveréke. A 11 perces film egy fantasy bolygó dzsesszzenész ikonjának az utolsó búcsúkoncertjéről szól.

A film műfaja "experimentális musical", a Carbonfools zenekar frontembereként ismert, modellként, színészként is tevékenykedő Fehér Balázs játssza a főszerepet és énekli a Pacsay Attila által szerzett betétdalt, a Gravity Fallst. A Krez Film és az Umbrella Studios produkciójában készült munkát Dobos Tamás fényképezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.