Programajánló

Vigadó 150: Beethoven IX. szimfóniáját mutatja be a Budafoki Dohnányi Zenekar

Beethoven IX. szimfóniáját és Erkel Ferenc egyik utolsó művét, az Ünnepi nyitányt mutatja be csütörtök esti hangversenyén a Hollerung Gábor vezényelte Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar a 150 éves Pesti Vigadót ünneplő programsorozat keretében.

2015.02.18 05:30MTI

A koncerttel a Filharmóniai Társaság 1865. márciusi vigadóbeli fellépését idézik fel, amelyen első alkalommal hangzott el Pesten teljes terjedelmében Beethoven IX. szimfóniája Erkel Ferenc vezényletével - olvasható a szervezők keddi közleményében.

Erkel Ferenc emlékére egyik utolsó műve, az Ünnepi nyitány is elhangzik majd a Vigadó dísztermében tartandó hangversenyen, amelynek szólistái Vámosi Katalin szoprán, Balogh Eszter alt, Benabdallah Yanis tenor és Dani Dávid basszus lesznek, közreműködője pedig a Budapesti Akadémiai Kórustársaság - derül ki a Vigadó és a Budafoki Dohnányi Zenekar honlapjairól (vigado.hu, www.bdz.hu).

A "150 éves a Vigadó" programsorozat utolsó hangversenyére 150, a művészetek iránt fogékony, tehetséges gyermeket is várnak az ország különböző pontjairól - írja közleményében a Vigadó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.