Kezdődik a rekonstrukció

A "Nagy Bezárás" a Szépművészeti Múzeumban

A Szépművészeti Múzeum rekonstrukciója február 16-án kezdődik; vasárnap tartották a Nagy Bezárás elnevezésű rendezvényt.

2015.02.16 13:30MTI
MTI/Marjai János

A hároméves beruházás során megújul az 1945 óta romos Román csarnok, kijavítják a tetőzetet, valamint új kiállítótereket, műtárgyraktárat és éttermet hoznak létre. Várhatóan 2018 januárjában nyit újra a Szépművészeti. Vasárnap estig még látogatható volt az európai kultúra egyik virágkorát, a 17. századi holland művészet időszakát bemutató Rembrandt és a holland arany évszázad festészete című nagyszabású kiállítás.

A Szépművészeti bezárása idején a múzeum a Nemzeti Galériában rendez majd időszaki kiállításokat. Idén többek között a 20. század talán legfontosabb kínai festője, Csi Paj-si, erdélyi magyar képzőművészek, majd Meret Oppenheim munkáiból nyílnak tárlatok, 2016 januárjától pedig Frida Kahlo és Diego Rivera főműveit mutatja be az MNG.

A bezárás kapcsán külföldön is aktívabban mutatkozik meg a Szépművészeti: nyáron Milánóban egy nagy Leonardo-kiállításra kölcsönzik a reneszánsz mester lószobrát, majd szeptembertől szintén a lombard városban, a Palazzo Realéban rendeznek "highlights" kiállítást a Szépművészeti gyűjteményéből, az ekkor zajló világkiállításra időzítve.

MTI/Marjai János


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.