Egyedi, értékekkel teli

A Medvesi Fotós Maraton kiállítása Salgótarjánban

Az októberi Medvesi Fotós Maratonon több mint 300 fotós alkotott 48 órán keresztül Salgótarján közelében a Karancs-Medves vidékén és felvidéki területeken.

2015.02.11 07:30MTI

A Karancs-Medves vidékét népszerűsítő Medvesi Fotós Maraton válogatott képeiből nyitnak meg kiállítást Salgótarjánban csütörtökön. Ekkor hirdetik ki a rendezvényhez kapcsolódó fotópályázat eredményeit, és adják át a különdíjakat is; 13 fotóművész munkáját ismerik majd el - tájékoztatta az MTI-t a Novohrad - Nógrád Geopark Nonprofit Kft. irodavezetője kedden.

Kéri István elmondta: az októberi Medvesi Fotós Maratonon több mint 300 fotós alkotott 48 órán keresztül Salgótarján közelében a Karancs-Medves vidékén és felvidéki területeken.

Az ősszel másodszor megszervezett programot azzal a céllal hívták életre 2013-ban, hogy megmutassák, mennyire egyedi és értékekkel teli valójában ez a köztudatban ipari térségként élő terület - tette hozzá.

Az irodavezető tájékoztatása szerint a résztvevők több tízezer felvételt készítettek, ennek köszönhetően a rendezvény közösségi oldalán tízezrek figyeltek már fel a térségre.

A fotósok vezetett túrákon, kivilágított várakban, vadasparkban, bányamúzeumban, fotótechnikai bemutatón, vagy éppen daruskocsiból készíthették el a legjobb felvételeket, de páncélos vitézeket és kovácsmestert is megörökíthettek a térségi erődítményekben, a rendezvényhelyszínek között pedig a szervezők által két napra, jelképesen újraindított, határon átnyúló autóbuszos tömegközlekedést is igénybe vehették.

A Balassi Bálint Könyvtárban csütörtökön 31 fotót mutatnak be. A válogatási elv az volt, hogy a rendezvény minden momentumát mutassák be, és hogy legjobb minőségű fotókat válogassák ki.

A kiállítás megnyitóján köszöntőt mond Lóska János, a Novohrad - Nógrád Geopark Nonprofit Kft. ügyvezető elnöke és Agócs Attila, Fülek város polgármestere, a tárlatot Dóra Ottó, Salgótarján polgármestere nyitja meg.

Kéri István hozzátette: Salgótarján után Füleken és Ipolytarnócon találkozhat a közönség a felvételekkel, és az anyagot folyamatosan mutatják be magyarországi és felvidéki iskolákban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.