Magyar Animáció 100

Jankovics: az animáció a legszínesebb fejezet

A magyar filmgyártás történetének legszínesebb fejezete az animáció, amely kiemelt támogatást érdemel.

2015.02.10 20:30MTI
Kép: mma.hu

Jankovics Marcell, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke a Magyar Animáció 100 című konferencián kedden Budapesten felidézte, hogy a magyar animáció csúcsa 1978 és 1979 volt, ekkor 18 óra film készült, több mint a rendszerváltozás óta összesen. Jankovics Marcell kitért arra, hogy akkor mai értéken számolva 5-6 milliárd forint állami támogatás jutott az animációra, ma évente 200-300 millió.

Kollarik Tamás, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja arról beszélt a konferencián, hogy a testület az elmúlt négy évben 117 animációs film elkészítését támogatta mintegy 825 millió forinttal, Kitért arra, hogy a tavalyi Magyar Filmhéten 18 animációs alkotást vetítettek a mecenatúra program támogatásával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.