Programajánló

Eurovíziós Dalfesztivál: Marta Jandová és Václav Noid Bárta képviseli Csehországot

Marta Jandová és Václav Noid Bárta képviselik Csehországot az Eurovíziós Dalfesztiválon, amelynek döntőjét május 19. és 23. között tartják Bécsben.

2015.02.02 17:41MTI
Fotó: ORF

A Jandová-Bárta kettős, akiket a zenei publicistákból, kritikusokból és zenészekből álló bizottság jelölt a versenybe, a Hope Never Dies című dalt adja majd elő a döntőbe - közölte a cseh közszolgálati televízió hétfőn.

Mindkét énekes nagyon népszerű Csehországban. Jandovát, aki a többnyire Németországban koncertező Die Happy zenekar frontembere, a Cseh Csalogány elnevezésű zenei rendezvényen az elmúlt év legnagyobb sikert elérő énekesének minősítették.

"Tizenhat évig éltem Németországban, ahol az Eurovíziós Dalfesztivált mindenki nézi, még a legkeményebb rockerek is. Számomra nagy elismerés, hogy felléphetek a fesztiválon" - nyilatkozta Jandová, akinek édesapja, Petr Janda a legendás Olympic zenekar vezetője.

"Martával azon leszünk, hogy ne okozzunk csalódást és jól képviseljük Csehországot. Az Eurovíziós Dalfesztivál nagyon jó verseny, bár Csehországban eddig kevésbé ismert" - mondta Bárta.

Cseh énekes első ízben 1968-ban mutatkozott be az Eurovíziós Dalfesztiválon: miután az akkori Csehszlovákia nem volt tagja a szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU), a már akkor népszerű Karel Gott Ausztriát képviselte a versenyen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.