Házasság hete

A biológiai fejlődésről szóló dramatikus játék lesz Veszprémben

Minél több esküvői fotót szeretnének látni a legnagyobb közösségi portálon a személyes oldalakon, valamint egy külön erre a célra létrehozott felületen.

2015.02.03 02:30MTI
freedigitalphotos.net/adam

Testük biológiai változásáról hallhatnak ismeretterjesztő foglalkozást a fiatalok, valamint esküvői fotókat is megoszthatnak a legnagyobb közösségi portálon a házasság hete rendezvénysorozat keretében - mondta Veszprém polgármestere a programokról tartott hétfői sajtótájékoztatóján.

Porga Gyula polgármester elmondta, hogy veszprémi kezdeményezésként minél több esküvői fotót szeretnének látni a legnagyobb közösségi portálon a személyes oldalakon, valamint egy külön erre a célra létrehozott felületen.(facebook.com/hazassagheteveszprem)

Ciklus-show címmel egy dramatikus játék keretében ismerkedhetnek meg a fiatal lányok a testükben zajló biológiai változásokkal a rendezvény keretein belül - mondta a polgármester, hozzátéve, hogy a legkisebbeknek városi rajzversenyt hirdettek meg a család témakörében.

Bálint Bánk családterapeuta úgy fogalmazott, hogy az utóbbi időben a "hűség leértékelődött", éppen ebben rejlik a program jelentősége, hiszen megerősítést ad a családoknak.

Fekete Gyöngyi, a rendezvény védnöke a tudatos házasságkötés fontosságát hangsúlyozta, kiemelve az egymás iránti elkötelezettség jelentőségét.

Somody Zsuzsanna, a program szervezője elmondta, hogy a rendezvényhez a Veszprém Televízió is csatlakozik, a hét során számos magazinműsorban járja körül a témát, pozitív párkapcsolati példákat felvonultatva. A stúdió vendége lesz mások mellett Fazekas Nándor veszprémi kézilabdázó és felesége. A hét záró rendezvényeként Márfi Gyula érsek házaspárokat áld meg a Szent Mihály-bazilikában - közölte a szervező.

A házasság hete csaknem két évtizede indult el Angliából, amelyhez számos hazai és nemzetközi közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elkötelezettségét a házasság ügye iránt. Mára négy kontinens 21 országában ünneplik ezt az eseményt - olvasható a rendezvény honlapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.