EAVE

Magyar filmterv nyert Triesztben

Ugrin Julianna producer és Szakonyi Noémi Veronika rendező nyerte Szilánkok című filmtervéért az EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) produceri szakképzés díját a trieszti filmfesztivál koprodukciós fórumán.

2015.01.22 04:30MTI

A díj egyéves EAVE fejlesztést foglal magában az európai filmgyártás elismert szaktekintélyeinek közreműködésével. A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készülő Szilánkok című dokumentumfilm terve Szakonyi Noémi Veronika személyes történetét dolgozza fel - közölte a Magyar Filmunió szerdán az MTI-vel.

A When East Meets West (WEMW) koprodukciós fórumon 13 országból érkezett 22 filmtervet mutattak be a meghívott alkotók. A 26. alkalommal megrendezett trieszti filmfesztiválon jelentős a magyar részvétel: a Közép-Európa filmtermésére fókuszáló olaszországi rendezvény összesen hét magyar filmalkotást tűz műsorra, a díjátadó csütörtök este lesz.

A dokumentumfilmek versenyében Gerő Marcell Káin gyermekei című rendezése indult, a 104 perces alkotás Monory Mész András Bebukottak című filmjének (1985) gyilkosságért elítélt fiatalkorú szereplői felkutatására és megszólaltatására vállalkozik.

A rövidfilmek versenyében szerepel Szőcs Petra Cannes-ban bemutatkozott A kivégzés című alkotása, Szabó Simon Európa Filmdíjra jelölt Fal című rendezése és Hartung Attila Ischler című, Friss Hús különdíjas, az SZFE-n készült vizsgafilmje. Az animációs programban látható Horváth-Molnár Panna és Zomborácz Virág Dipendenza című alkotása.

Mundruczó Kornél Cannes-ban díjazott Fehér Isten című filmje, valamint a Karlovy Vary-i filmfesztiválon többszörösen díjazott Szabadesés című Pálfi György-film a trieszti filmfesztivál különprogramjában szerepel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.