Gyász

Elment Anita Ekberg

Meghalt az Édes élet legendás szőke dívája. Egy Rómához közeli klinikán érte a halál, nyolcvanhárom éves volt.

2015.01.11 15:48ma.hu
Kép: Wikipédia

A svéd színésznő már hosszú évek óta a Rómától 30 kilométerre délre fekvő Genzano kisvárosban élt. Vasárnapra virradóra a helyi kórházban érte a halál - írja a nol.hu az Il Messaggero című olasz lapra hivatkozva.

Ekberget az olasz rendező, Federico Fellini Édes élet című filmje tette egy világhírűvé a legendás jelenet, a Trevi-kútbeli fürdőzéssel. A film Ekberg jelenete miatt az 1960-as bemutató után azonnal támadások célpontjává vált. Bár a pápa és a polgári sajtó is elítélte, Cannes-ból elvitte az Arany Pálmát és megkapta az Oscar-díjat is. A színésznő a szépség, a szerelem és a bujaság szimbólumává vált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.