Ez az, ami kell nekünk!

Ferenc pápa: "Isten erősebb a korrupciónál is"

A katolikus egyházfő szerint a világnak gyengédségre, szelídségre és jóságra van szüksége.

2014.12.24 23:00MTI

A konfliktusok, a gyűlölet és az egoizmus uralta világnak gyengédségre, szelídségre és jóságra van szüksége - mondta Ferenc pápa szenteste a Szent Péter-bazilikában bemutatott misén.

Homíliájában az egyházfő úgy fogalmazott: Jézus születésének fényét az egyszerű emberek látták meg, ők voltak képesek befogadni az isteni üzenetet. A fényt nem látták meg az önteltek, gőgösek, azok, akik a törvényeket saját személyükre szabják és önmagukba zárkóznak.

Isten türelmes, szereti az embert még kicsiségében is, Isten erősebb a sötétségnél és a korrupciónál is - hangoztatta Ferenc pápa, akinek szavait ötezer hívő hallgatta a Szent Péter-bazilikában és milliók a televíziókon és rádiókon keresztül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.