A hang

Újabb nemzetközi elismerést kapott Pálfi György filmterve

A franciaországi Les Arcs European Film Festival koprodukciós fórumán Pálfi György, Nagy V. Gergő és Ruttkay Zsófia A hang (The Voice) című filmterve elnyerte az Arte kulturális televízió legjobb filmtervnek járó díját.

2014.12.16 20:11MTI

A tervet, amelyet 26 projekt közül találtak a legjobbnak, Pusztai Ferenc, a film producere mutatta be a fórumon, és hétfőn este személyesen vette át a 6000 euróval (1,9 millió forint) járó elismerést - tájékoztatta a Vertigo Media az MTI-t kedden.

A hang (The Voice) néhány hónapon belül a harmadik nemzetközi elismerést kapta. A film a Pusztai vezette KMH Film gyártásában a tervek szerint 660 millió forintos költségvetéssel készül. A Magyar Nemzeti Filmalap eddig a forgatókönyv-fejlesztésre 2 millió forintot ítélt meg, és a produkcióban koprodukciós partnerként részt vesz a francia Sciapode és a magyar Origo Film Group. A film a tervek szerint részben az Egyesült Államokban és angol nyelven forog majd.

A hang (The Voice) egy harmincas magyar újságíróról szól, aki sosem találkozott a hetvenes években Amerikába disszidált és eltűnt apjával, de saját családalapítása küszöbén elhatározza, hogy elutazik az Egyesült Államokba, és megkeresi őt.

Az apa tudósként egy olyan kutatócsoportban dolgozott, amely az űrből érkezett hangokat vizsgálta, bizonyítékot keresve arra, hogy van-e intelligens élet a Földön kívül. A film azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy egyedül vagyunk-e a világban - olvasható a közleményben.

A filmtervet december elején a 32. Torinói Filmfesztivállal párhuzamosan megrendezett Torino FilmLab filmtervfejlesztő fórumán díjazták, előtte pedig az Európai Unió oktatási, audiovizuális és kulturális támogatási platformja, a MEDIA programja ítélt 50 ezer eurós támogatást a projektnek. A hang (The Voice) akkor a második legnagyobb támogatási összegben részesült a MEDIA program egyedi projektjei között és a legnagyobb összeggel támogatták a magyar filmtervek közül.

A Pusztai Ferenc vezette KMH Film gyártásában készült legutóbb Zomborácz Virág Utóélet című filmje is, valamint olyan, nemzetközileg is elismert és díjazott alkotások, mint Kocsis Ágnes Pál Adrienn, Gigor Attila A nyomozó és Cserhalmi Sára Drága besúgott barátaim című filmjei, és itt készül Gigor Attila legújabb, A kút című játékfilmterve is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.