Vizitáció

A visegrádi országok kerámiaművészeinek alkotásai Szentendrén

A tárlat anyaga 18 - lengyel, cseh, szlovák és magyar - művész alkotásaiból áll össze, amelyek az elmúlt években a Vásárhelyi Kerámia Szimpóziumon készültek.

2014.12.05 06:30MTI

Vizitáció - V4 címmel a visegrádi országok kerámiaművészeinek alkotásaiból látható tárlat csütörtöktől a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) kiállítótermében Szentendrén - tájékoztatta az MTI-t a kiállítás kurátora.

Pannonhalmi Zsuzsa keramikusművész, a Hódmezővásárhelyi Nemzetközi Kerámia Központ vezetője elmondta, hogy a tárlat anyaga 18 - lengyel, cseh, szlovák és magyar - művész alkotásaiból áll össze, amelyek az elmúlt években a Vásárhelyi Kerámia Szimpóziumon készültek, és egyfajta pillanatfelvételt nyújtanak a kerámia lehetőségeiről. A művek - hasonló címmel - Pozsonyban már láthatók voltak - tette hozzá.

A kurátor emlékeztetett arra, hogy a hódmezővásárhelyi kerámiaszimpóziumok összegyűlt anyaga a város kerámiagyűjteményét alkotja, és a 17 év alatt olyan kollekció keletkezett, amely lehetővé teszi, hogy egyszerre több helyen is ki tudnak állítani.

Mint a keramikusművész felidézte, a szimpózium ötletét az adta, hogy Hódmezővásárhelyen jött létre a 60-as években az ország egyik legismertebb gyára, az Alföldi porcelángyár, amelyet a házgyári lakások igényeinek kielégítésére hoztak létre.

Pannonhalmi Zsuzsa kiemelte: a külföldi tulajdonba került üzemben szerencsére szívesen látják a professzionális keramikusokat, és mindenfelől lelkes, szeretetteljes támogatást kap a vásárhelyi kerámiaközpont, amely mostanra egész esztendőben működő nemzetközi centrummá vált oktatással, kiállításokkal.

A tárlat december 19-ig látogatható a MANK szentendrei kiállítótermében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.