Élete, karrierje

Audrey Hepburnnek szentelt tárlat nyílik Londonban

Audrey Hepburn életén és karrierjén végigkalauzoló nagyszabású fotókiállítás nyílik jövő júliusban a londoni National Portrait Galleryben.

2014.12.04 13:30MTI

Az Audrey Hepburn: Portraits of an Icon (Audrey Hepburn: egy ikon portréi) című kiállítás látogatói végigkövethetik, hogy miként vált a West End-i kóristalány Hollywood egyik legtöbbet fotózott csillagává, és Hepburn későbbi humanitárius munkásságát is megismerhetik - adta hírül a BBC News.

Az Álom luxuskivitelben főszereplőjének klasszikus képei mellett, ritkán látható családi felvételek is helyet kapnak a tárlaton, amelyen mások mellett Richard Avedon, Cecil Beaton, Angus McBean, Irving Penn és Norman Parkinson munkáit vehetik szemügyre az érdeklődők.

A július 2-án nyíló kiállításon az Oscar-díjas színésznő filmjeinek eredeti poszterei és magazinborítókra szánt fotói köszönnek vissza. Ezen kívül a forgatásokon és a kulisszák mögött készült felvételek, broadway-i öltözőkben lencsevégre kapott pillanatok és a fiatalon balettozó Hepburnt megörökítő családi fényképek várják a látogatókat.

Húszas éveinek elején Hepburn (1929-1993) számos revüben szerepelt a Ciro's nevű londoni éjszakai klubban, amelynek épülete ma már a galéria nyilvános archívumának ad otthont. Az október 18-ig látogatható kiállítás ezeknek a Hepburn karrierjében sorsfordítónak számító fellépéseknek a 65. évfordulójára emlékezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.