Programajánló

Elkezdődött az Országos Mikulás Fesztivál a Fejér megyei Nagykarácsonyban

A Mikulásház udvarán idén is megtekinthetők a szánhúzó szarvasok, a miniállatkert, az ajándékládikákban más gyerekek által elrejtett játékok lapulnak, míg a Jóság Kútja azokat várja, akiknek vannak eltitkolt csínytevéseik.

2014.11.22 05:30MTI

Megnyílt Mikulásfalva képzeletbeli kapuja péntek délelőtt, miután Müller Miklós, Nagykarácsony polgármestere átadta a magyar Mikulásnak a mesebeli városka kulcsát. Ezzel elkezdődött a 19. Országos Mikulás Fesztivál a Fejér megyei településen.

Tibenszky Moni Lisa rendezvényigazgató az MTI-nek elmondta: minden hétvégén különböző tematika mentén szerveződnek a programok. Az első vasárnap a nagycsaládosoké, ők extra kedvezménnyel vehetnek részt a rendezvényeken.

MTI Fotó: Nagy Lajos

A következő hétvégén az alma és ezzel együtt az egészségmegőrzés lesz középpontban, majd ezt követően, december 5-6-7-én rendezik meg a Mikulás Fesztivált. Az utolsó két hétvége a hagyományokról, a hagyományőrzésről szól majd, hiszen Luca-napok és betlehemes napok várják az érdeklődőket.

A december 21-ig tartó fesztivál idei újdonságaival az a szervezők célja, hogy egy kicsit megállítsák az idő kerekét és visszacsempésszék a gyerekek életébe az olvasás, a felolvasás, a filmbefűzés élményét. A Móra Mesesarokban vidám, színes bútorok között találkozhatnak a gyerekek kedvenc mesehőseikkel, a Móra Kiadó jóvoltából pedig több kedvelt meseíró is ellátogat Mikulásfalvára. A másik újítás a Diafilmpajta, ahol szalmabálákon ülve a kedvenc meséiket láthatják a gyerekek.

A rendezvényigazgató elmondta még, hogy a fesztiválon a korábbi években megszokott helyszínek és programok is várják a látogatókat. A Mikulásház udvarán idén is megtekinthetők a szánhúzó szarvasok, a miniállatkert, az ajándékládikákban más gyerekek által elrejtett játékok lapulnak, míg a Jóság Kútja azokat várja, akiknek vannak eltitkolt csínytevéseik.

A Játszóházban kézműves foglalkozások és népi játékok segítenek az ünnepi hangulatra való készülődésben, a Falusi Élet Kertje és a Mesterségek Utcája pedig a vidéki élet hétköznapjaiból, hagyományaiból és ízeiből kínál kóstolót a vendégeknek.

November 30-án, Advent első vasárnapján mutatják be a különleges adventi bélyeget, amelyet a helyi postahivatal ráragaszt minden karácsonyi küldeményre.

Mikulásfalva idei fellépői között van az Alma zenekar, az Eszter-lánc mesezenekar, a Kaláka, a Mono Manó Zenekar és a Magyar Színház.

MTI Fotó: Nagy Lajos


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.