Színes Város

Mesebeli tájkép került egy XVIII. kerületi iskola falára

Mesebeli tájat ábrázoló falfestmény került a XVIII. kerületi Kandó Téri Általános Iskola egyik épületének falára, a Színes Város Csoport köztérszínesítő akciójának keretében.

2014.11.18 15:12MTI

A köztéri festésekkel foglalkozó Színes Város munkatársai Ughy Attilának, a kerület polgármesterének felkérésére négy ötletet vázoltak fel az iskola igazgatójának, aki ezek közül választotta ki, az intézmény környezettudatos szemléletét legjobban tükröző tervet - közölte Flór Péter, a Színes Város főtitkára az MTI-vel.

Az elkészült művet a MOME tervezőgrafika szakán végzett Jánosi Anna és Bakó Tamás művészek tervezték és valósították meg, a munka nagyjából két hétig tartott.

A falfestmény hétfői átadásán Magyar Márta, az iskola igazgatója elmondta, hogy a szeptemberben birtokba vett új, három tanteremből álló épület falaira került festmény jól illeszkedik az intézmény fenntartható fejlődéssel kapcsolatos törekvéseihez.

A tervek szerint tavasszal, az épület oldalsó, szabad felületein a gyerekek is kipróbálhatják saját tehetségüket a Színes Város Csoport művészeinek irányítása mellett.

Flór Péter felidézte, hogy a szervezet 2009-ben kezdte el kifesteni a közterek elhanyagolt állapotban lévő felületeit és azóta számos önkormányzati, valamint vállalti megbízásnak tettek eleget és több tízezer négyzetméter falat festettek ki országszerte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.