Odaadással és lelkesedéssel

A vadkacsát mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház

A Veszprémi Petőfi Színházban korábban még nem játszották A vadkacsát, pénteken láthatja először Ibsennek ezt a művét a veszprémi publikum.

2014.11.13 02:30MTI
MTI/Nagy Lajos

Guelmino Sándor, a darab rendezője szerdán az MTI-nek elmondta, hogy a főbb szerepekben Eperjes Károlyt, Kéri Kittyt, Almási Sándort és Haumann Mátét láthatja a közönség.

A rendező a szerdai fotóspróba után úgy fogalmazott: Ibsen darabja kifejezi, hogy a feltétlen igazságkeresés nagy károkat tud okozni, de ugyanakkor a szerző önmagát is kigúnyolja benne, hiszen korábbi alkotásai éppen ennek ellenkezőjét sugallták, vagyis az elhallgatás romboló hatását hangsúlyozták.

Hozzátette: akkor érezhetünk rá a darab humorára, ha a bosszantó karakterekben saját magunkra ismerünk. Nem "vegytiszta" tragédia vagy komédia ez, hanem a kettő keveréke, olyan, mint az élet - fogalmazott a rendező.

Guelmino Sándor azt mondta, bízik a sikerben, hiszen a színészek részéről az egész próbafolyamat során érezte az odaadást és a lelkesedést.

A veszprémi előadás díszletében hagyományos, mondanivalójában azonban modern és aktuális - közölte a rendező. A jelmeztervező Kárpáti Enikő, a díszletet Horesnyi Balázs tervezte.

MTI/Nagy Lajos


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.