Formaformáció

Egy város múltja, jelene és jövője - Budaörsi Építész Szüret

A budaörsi családok és a Pest megyei város jövőjét alakító tervezők, építészek kötetlen keretek közötti "összeismertetését" tűzte ki célul az első budaörsi építész szüret, melyet szombaton rendeztek meg a Zichy-majorban.

2014.11.09 02:30MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/khunaspix

A polgármesteri hivatal főépítészi irodája és a Húsznegyven (2040) Budaörsi Fiatal Építészek Műhelye Egyesület által fémjelzett programon tematikus építész- és fotókiállítás, beszélgetések, gyerekprogramok váltották egymást, de volt "épület felöltöztető" workshop is - mondta Nagy Ildikó Emese, az önkormányzat sajtóreferense.

A rendezvényre nemcsak a szakmabelieket, hanem a Budaörs jövője iránt érdeklődő laikusokat is várták, akik a kiállított 71 tabló alapján építészeti kulisszatitkokba is bepillanthattak. 13 tabló a világ egyik legjobb épületfotósa, Bujnovszky Tamás budaörsi munkáit mutatta be, míg a többi a város jelentős kortárs építészeti beruházásairól szólt, illetve a folyamatban lévő projektek építészeti terveiből kínált válogatást - magyarázta a sajtóreferens.

E projektek közé tartozik például a buszpályaudvar átalakítása, a lakótelepi közösségi ház felújítása, a játszótér- és iskolabővítés, vagy az új nyugdíjasklub létrehozása. A nap további részében Mártonffy István főépítészt a város jövőjéről kérdezhette a nagyközönség, s a kiállító építészekkel is lehetett találkozni.

A gyermekek eközben dobozokból készített nagyméretű térinstallációkra rajzolhattak, maketteket rakhattak össze vagy filmvetítésen vehettek részt.

A budaörsi szüret megálmodója Dobos Botond építészmérnök, illetve a 2040 Budaörsi Fiatal Építészek Egyesületének tagjai a szüret-elnevezéssel azt kívánták jelezni, hogy itt az ideje az elmúlt években termett sikerek learatásának, s a következő esztendők építészeti szempontú előkészítésének - fogalmazott Nagy Ildikó Emese.

Hozzátette: a gyerekek vizuális nevelését és a fiatal tervezők népszerűsítését is segítő programok befejezéseként könnyűzenei koncerteken szórakozhattak a vendégek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.