23 alkotás

Koreai filmek fesztiválja több helyszínen

A koreai filmgyártás 23 alkotását tekintheti meg a közönség november 10. és 15. között a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Örökmozgó Filmmúzeumban, a szegedi Belvárosi Moziban és a pécsi Civil Közösségek Házában.

2014.11.05 17:46MTI

A vetítéseket közönségtalálkozó, koreai és magyar rendezők, valamint magyar filmkritikusok koreai filmiparral kapcsolatos beszélgetése egészíti ki.

Az alkotásokat a közönség ingyen, eredeti nyelven, magyar felirattal tekintheti meg - mondta el Pálffy Dóra, a Koreai Kulturális Központ szóvivője az esemény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A filmfesztivál november 10-i megnyitóján két táncelőadást, valamint a Hong Szang-szu rendezte Egy másik országban című drámát tekinthetik meg az érdeklődők.

Bakos Edit, az Uránia Nemzeti Filmszínház igazgatója kiemelte: a fesztivált a műfaji sokszínűség jellemzi, hiszen az akciófilmektől kezdve a thrilleren és a kosztümös alkotásokon át dokumentumfilmek és felnőtteknek szóló animációs filmek is szerepelnek a programkínálatban.

Mint mondta, az Urániában 16 koreai mozgóképet vetítenek, ismétlésekkel együtt összesen 19 előadásra várják az érdeklődőket. A fesztiválon - amelyet hetedik alkalommal rendeznek meg - látható többek között A Berlin-akta című akciófilm, amelynek története egy koreai titkosügynök és egy fegyverkereskedő kalandjait követi nyomon.

A történet Berlinben játszódik, amely korábbi megosztottságával a kettészakadt Koreát jelképezi. Az Együtt - Hajrá, Korea! című dráma Észak- és Dél-Korea első olyan asztalitenisz-csapatáról szól, amelynek tagjai közösen készülnek a nemzetközi megmérettetésre. A Ködbe veszve című thriller észak-koreai és kínai illegális bevándorlók sorsát mutatja be, akik teherhajón indulnak Dél-Koreába.

A csütörtöki napon rövidfilmeket és egész estét betöltő mozgóképeket is vetítenek, többek között a Ri Dzsong-bum rendezte Bácsi című akciófilmet és Han Dzse-lim Az arcfelismerő című drámáját, valamint a Vendég és a Biciklitolvaj című rövidfilmeket.

A keddi és csütörtöki vetítés után Dzsung Jon-Dzsu színésznővel, a Vendég című rövidfilm főszereplőjével közönségtalálkozón ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Pénteken vetítik egyebek mellett A mi lányunk című drámát és a Frontvonal című háborús akciófilmet, valamint Pálfi György Szabadesés című, dél-koreai támogatással készült filmjét is. Utóbbit kedvezményes áron tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezen napon a közönség beszélgetést hallhat a dél-koreai és magyar filmművészetről, ahol a Mi lányunk rendezője, Min Jong-gun és Pálfi György, a Szabadesés alkotója is jelen lesz.

Vincze Teréz filmesztéta azt hangsúlyozta, hogy a "koreai film fantasztikus szezonban van, szárnyal." Elmondta: Koreában tavaly a tíz legsikeresebb film közül 9 koreai gyártású volt és csupán egy amerikai, az Iron Man.

A filmfesztiválon két élvonalbeli filmet is megtekinthet a közönség, a Berlin-aktát és Az arcfelismerő címűt. A filmfesztiválról részletes információkat a koreaifilm.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.