Főszerepben a kortárs magyar dráma

Élesben - magyar színházi fesztivál kezdődött Prágában

A keddtől szombatig tartó rendezvény legfőbb célja - akárcsak a fesztivál két évvel ezelőtti első évfolyamának - a kortárs magyar dráma bemutatása a cseh közönségnek. Az ide programban Pintér Béla és Vinnai András munkássága szerepel.

2014.11.04 19:43MTI

Nyitóelőadásként kedden este Vinnai András A férfiak szexuális élete című darabját láthatta a Na Prádle színház közönsége. A kabaré és groteszk elemeket tartalmazó darab a férfiélet sötét zugairól magyarul, cseh feliratozás mellett hangzott el. Az előadás után az érdeklődők elbeszélgettek a szerzővel.

Pintér Béla Titkaink című darabja felolvasószínház formájában pénteken kerül a nézők elé a Na zábradlí színházban. Az előadáson bemutatják Pintér Béla darabjainak cseh nyelvű fordításkötetét és a résztvevők beszélgethetnek a szerzővel is.

A fesztivál záró előadásaként Bátky András Bazsó és Borka bábjátékát mutatják be szombaton délelőtt a Na zábradlí színház könyvtártermében. A rendezvény keretében Jászay Tamás a Prágai Színművészeti Akadémián (DAMU) előadást tart a kortárs magyar színházról és színjátszásról.

Bogdán Zenkő pedig a Jurányi Ház működéséről fog beszélni az akadémián. A magyar színházi fesztivál főszervezője Lucie Málková fiatal cseh rendező.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.