Dame

Angelina Jolie átvette kitüntetését a királynőtől

Privát találkozó keretében pénteken átvette II. Erzsébet brit királynőtől a legmagasabb uralkodói kitüntetés női megfelelőjét Angelina Jolie.

2014.10.10 16:01MTI
Fotó: Wikipédia

Az amerikai színésznő - állampolgársága folytán - a Dame előnévre jogosító rang tiszteletbeli változatát kapta - emlékeztetett a Daily Mail című brit tömeglap.

A királynő nem elsősorban Angelina Jolie színészi munkásságát, hanem a brit külpolitikai célkitűzések elősegítéséért és a szexuális erőszak áldozatainak megsegítéséért kifejtett tevékenységét ismerte el.

Angelina Jolie, az ENSZ menekültügyi főbiztosának különmegbízottja szorosan együttműködik William Hague volt brit külügyminiszterrel a nemi erőszak felszámolásáért a konfliktuszónákban.

A legmagasabb uralkodói kitüntetéseket évente kétszer ítélik oda, újév alkalmából, valamint II. Erzsébet királynő júniusi "hivatalos" születésnapján. A filmcsillag a nyári listán szerepelt, mások mellett Schiff András zongoraművész és Daniel Day-Lewis színész társaságában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.