Párcsere

Moszkvában mutatkozik be a kecskeméti Katona József Színház

"Meglepetésként ért a meghívás, és nagy megtiszteltetés, hogy Moszkvában játszhatunk, ahol egy bemutatósorozat lesz Jurij Poljakov darabjaiból."

2014.10.06 23:30MTI

A kecskeméti Katona József Színház társulatát moszkvai vendégszereplésre hívták, ahol Jurij Poljakov Párcsere című darabját fogják bemutatni a jövő év februárjában.

A meghívást Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke vasárnap jelentette be a Lakiteleki Népfőiskolán, ahol a Keleti Nyitás Kollégiumának hallgatói előtt Cseke Péter, a kecskeméti színház direktora beszélgetett Jurij Poljakov íróval, a Lityeraturnaja Gazeta főszerkesztőjével, aki az Orosz-Magyar Baráti Társaság elnöke is.

A kollégium hallgatói szombaton este megnézték Kecskeméten a darab díszbemutatóját, melyen Jurij Poljakov is részt vett.

Meglepetésként ért a meghívás, és nagy megtiszteltetés, hogy Moszkvában játszhatunk, ahol egy bemutatósorozat lesz Jurij Poljakov darabjaiból - mondta az MTI-nek Cseke Péter.

A direktor arról tájékoztatott, hogy az író legújabb darabjának a bemutatója pénteken volt Moszkvában, szombaton már Kecskeméten nézte meg a Párcserét.

Jurij Poljakovnak nagyon tetszett az előadásunk, amely után legújabb darabját is felajánlotta, hogy mutassuk be egy későbbi időpontban Kecskeméten - fűzte hozzá a direktor.

Cseke Péter szerint jelentős esemény a színház életében a meghívás, amelyet azért is nevezett fontosnak, mert élő íróval való kapcsolatuk nagyon kevés van.

A kecskeméti színház direktora szólt arról, hogy a következő színházi szezon utáni évadban nagy a valószínűsége, hogy ismét láthat a közönség egy Poljakov-darabot.

Ez a fordítón, Goretity Józsefen is múlik - tette hozzá.

A Párcsere a színlap szerint egy hirdetéssel indul, melyben "Fiatal, szabadságszerető, káros szenvedélyektől és komplexusoktól mentes pár együtt szeretné május 1-jét ünnepelni hasonló gondolkodású párok társaságában...". A hirdetésre érkezők más-más szemszögből figyelik a váratlan, többnyire meglepő eseményeket.

A főbb szerepeket Kőszegi Ákos, Danyi Judit, Csapó Virág és Kiss Zoltán alakítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.