Kultúra

Rövidfilm-pályázat Schumann zenéjére

Robert Schumann IV. szimfóniájának egyik szabadon választott részletére készített rövidfilmekkel vehetnek részt középiskolás diákok a Budapesti Fesztiválzenekar pályázatán.

2014.10.05 06:30MTI

A Lásd, amit hallasz című filmversenyen egyénileg, vagy csoportosan - maximum 5 fős csapatokat alkotva - lehet indulni. A film műfaja és technikája szabadon választott, kamera híján mobiltelefonnal vagy számítógépes animációs programmal is készülhet - közölte a Budapesti Fesztiválzenekar pénteken az MTI-vel.

A szervezők nem profi reklámfilmeket vagy videoklipeket várnak, hanem muzsikába ágyazott, képekben elmesélt hangulatokat, érzéseket, történeteket. A pályázat célja, hogy a fiatalok a zene által inspirálva, rövidfilmben mutassák be gondolataikat az őket körülvevő világról.

A jelentkezési határidő október 31., az elkészült filmek beküldési határideje 2015. február 13.

A zsűri elnöke Mundruczó Kornél filmrendező, akinek a Delta (2008) és a Fehér Isten (2014) című filmjét is díjazták Cannes-ban, tagjai Rév Marcell, a Fehér Isten operatőre, Takács-Nagy Gábor, a Budapesti Fesztiválzenekar első vendégkarmestere és Deák Zsuzsanna, a Daazo munkatársa. A zsűri által kiválasztott nyertes csapat részt vehet a zenekar egyik nemzetközi turnéján.

A díjátadó gálát 2015. február 22-én rendezik a Művészetek Palotájában, ahol bemutatják a döntőbe jutott filmeket, és a végső választást követően átadják a díjakat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.