Programajánló

Michael Jackson ALIVE Catherine Gallagher ír sztepptánc-előadásában!

Catherine Gallagher Ír Sztepptánc Bajnok és géppuskalábú táncosai országos turnén mutatják be Michael Jackson ALIVE című produkciójukat.

2014.10.02 12:30ma.hu
Catherine Gallagher's Irish Dance Company

A győri premier előadás után a Catherine Gallagher társulat országos turnéra indul a Michael Jackson ALIVE című produkciójával. Az előadás a pop királyának életműve előtti tisztelgés, amelyet a társulat az Ír sztepp táncon keresztül fejez ki. A fergeteges produkció Magyarország különböző pontjain is bemutatásra kerül, így a fővároson kívül élő rajongóknak is elérhetővé válik az előadás. Csak november-december hónapban több, mint húsz városban lesz látható a show.

A Queen of the Dance produkció miatt Catherine Gallaghert egész Európa úgy ismeri, mint az ír sztepp királynőt. Ehhez a dinamikus és pezsgő személyiséghez párosul Michael Jackson, a King of Pop időtálló stílusa. A Michael Jackson ALIVE produkció nagyszabású, izgalmas és újszerű, amely életben tartja a pop-király kultuszát az Ír sztepptánc varázslatos mozgásvilágán keresztül. A műsor minden koreográfiája egy-egy Michael Jackson klasszikusra készült, új oldaláról bemutatva a halhatatlan énekes dalait.

Catherine, akárcsak Michael, maximalista és az alkotás művészetét helyezi mindenek fölé. Michael Bush, a pop-király ruhatervezője azt nyilatkozta, hogy a tánc mindig elsődleges volt Jackson számára, a ruha csak azután következett. Catherine hasonló értékrenddel irányítja a társulat munkáját. A fellépő ruhákat maga tervezi, az anyagokat a legjobb szalonokból szerzi be, mindvégig szem előtt tartva, hogy a kosztümnek a koreográfiát kell kiszolgálnia.

A show maga a pop-király emléke előtt tiszteleg, mégis kilép mind a megszokott Michael Jackson stílus árnyékából, mind a tánc szabta keretekből. Az önmagában is lebilincselő táncot a professzionális látvány- és hang-technika teszi feledhetetlenné. A tánc és a zene mellett fontos szerepet kap a film, hiszen a színpadi LED-falon a megszokott grafikus és animált anyagokon túl kisfilmeket is láthatnak majd a nézők.

A turné állomásai és időpontjai az www.irishdance.hu oldalon megtekinthetők. Jegyvásárlásra a Jegy.hu-n, az Irishdance.hu-n valamint a kijelölt jegyirodákban van lehetőség. Kövesse az eseményeket a Facebookon is!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.