Immár az ötödik

Lengyel művész festett tűzfalat Budapesten

Elkészült a Cekas művésznéven alkotó lengyel származású Lukas Berger falfestménye az Akácfa utca egyik 80 négyzetméter nagyságú falfelületén, ezzel az alkotással az ötödik tűzfalfestés készült el a Színes Város Strongbow Budapest Fesztivál keretében.

2014.09.05 17:03MTI

A festmény témája a "Chill, vagy tombolás?" ellentétpárra épült, amely elsősorban arra kérdésre keresi a választ, hogy az emberek mit szeretnek jobban, a nyugalmat vagy a tombolást.

A munkához nyolc napra és 20 liter festékre volt szükséges a művésznek - közölte pénteken a Színes Város csoport az MTI-vel. Lukas Berger a wroclawi képzőművészeti egyetemen eredetileg szobrászként végzett és a lengyel Fat Cap Crew tagja.

A művész elmondása szerint az ecsetet akként használja, mint egy szobrász a vésőt, amellyel ő maga is dolgozott évekig. A művész szerint Budapest nagyon különleges város, az építészet sokszínűsége, a romkocsmák vagy éppen a zsidónegyed mind lenyűgözték.

Az általa festett képen szándékosan olyan színeket használt, amelyek a környezet, vagyis az Akácfa utca színei is egyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.