Általános iskolásoktól a felsőoktatási hallgatókig

A Vajdahunyadvár a témája az idei Hétmérföld diákpályázatnak

Az intézménynek otthont adó Vajdahunyadvár történelmi épületegyüttese a témája a Magyar Mezőgazdasági Múzeum idei képző-, fotó- és filmművészeti diákpályázatának, az október 13-án záruló Hétmérföldnek.

2014.08.30 05:30MTI
Forrás: Wikipedia

A pályaművek témája a múzeum épülete, azaz a Vajdahunyadvár és környezete: a vár és a múzeum története, megjelenése, látványosságai, valamint közvetlen környezete, a Széchenyi-sziget és a Városliget lehet. Az alsó tagozatos általános iskolásoktól a felsőoktatási hallgatókig minden korosztály pályázhat rajzzal, festménnyel, kollázzsal, fotóval, kisfilmmel vagy animációval.

A múzeum témajavaslatokkal segíti az 1970-től 2004-ig meghirdetett, majd 2012-ben újraindított Hétmérföld pályázaton indulókat, de a tematika csak irányadó, örömmel fogadják az egyéni ötletből születő, rendhagyó alkotásokat is. A pályázatra egyedül és csoportban is lehet jelentkezni, de egy diáktól vagy csoporttól kategóriánként csak egy pályamunkát fogadnak.

Az alkotásokat szakértő zsűri értékeli, majd kategóriánként egy-egy pályázót díjaznak. Az alkotásokból kiállítás készül, emellett a díjazottak családi belépőt és ingyenes tárlatvezetéseket nyernek, továbbá lehetőséget kapnak a múzeum online felületein való bemutatkozásra.

A pályázat beadási határideje október 13. A teljes pályázati kiírás és bővebb információ a www.mmgm.hu oldalon olvasható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.