Őszinte, meglepő intimitású világba kirándulhatunk

Palya Bea Quintet ráadáskoncert a Zsidó Nyári Fesztiválon

Mint minden esztendőben, idén is különleges vendégekkel és sok újdonsággal várja vendégeit Zsidó Nyári Fesztivál.

2008.08.30 09:41ma.hu

Az augusztus 30-án, szombaton kezdődött rendezvénysorozat programjában már van olyan előadás, amelyből ráadás koncertet is tartanak. A Palya Bea Quintet szeptember 3-i koncertjére rövid idő alatt minden jegy elkelt, ezért – feltehetőleg sokak örömére – ráadás koncertet tartanak szeptember 6-án este 9 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Palya Bea a mai fiatal énekesek egyik legsokoldalúbb alkotója. Művészetének lényegi része a változás, a folytonos megújulás. Különleges dalszövegei végletekig őszinte, meglepő intimitású világot tárnak hallgatói elé. Az utóbbi években főként saját terveit valósítja meg, rendszeresen koncertezik szólóban és saját együttesével, itthon és külföldön.

A Quintet tagjai: Lukács Miklós – cimbalom, Szokolay Dongó Balázs – fúvós hangszerek, Novák csaba – nagybőgő, Dés András – ütőhangszerek. Első szólólemeze az Ágról-ágra (Orpheia 2003), majd pedig meselemezt írt, Álom-álom, kitalálom (Gryllus 2004), Gryllus Sámuel hangszerelésével. Egyik legfontosabb munkája a Weöres Sándor Psyché című versciklusából készült nyolcvan perces zene (PB Quintet, Gryllus Samu), amely 2005 decemberében jelent meg a Hangzó Helikon sorozatban.

A Psyché albumot 2008 tavaszán 13 koncertből magyarországi turnén mutatta be óriási sikerrel. 2006 tavaszán lemezszerződést írt alá a francia Naive céggel, az első lemeze 2008. májusában jelent meg Adieux les complex! címmel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.