Sziget

Párizs éjjel - A ReCirquel újcirkuszi produkciója a Szigeten

A párizsi varieték világát idézi meg a Művészetek Palotája (Müpa) és a Sziget Párizs éjjel című, közös produkciója; a Recirquel társulat újcirkuszi előadása a Sziget után ősszel a Café Budapest fesztiválon lesz látható.

2014.08.14 15:35MTI

Nem ez az első esztendő, hogy a Müpa jelen van a Szigeten, de a mostani különleges alkalom, hiszen a Művészetek Palotája jövőre lesz tízéves, és a jubileum kapcsán azokkal is párbeszédet szeretne kezdeni, akik eddig nem voltak rendszeres látogatói - közölte az előadásnak helyet adó Cirque du Sziget sátor előtt csütörtökön a Müpa vezérigazgatója.

Káel Csaba emlékeztetett arra, hogy az intézmény egyik sikeres, közelmúltbeli újítása volt az új cirkusz műfajának befogadása, de elmondása szerint a jövő évadban további kilenc további műfajban is rendkívül gazdag kínálattal várják a közönséget.

A Szigeten ráadásul most nemcsak nézni lehet az új cirkusz művészeit, hanem a sátor előtt ki is lehet próbálni mutatványaikat: a Müpa Lógj a Szigeten! elnevezésű installációjában bárki megtapasztalhatja, milyen gurtnikra függesztve a levegőben lógni.

Káel Csaba beszámolója szerint a Párizs éjjel című előadás a Szigeten minden nap 22 órakor, valamint pénteken hajnali 1 órakor is látható, majd az előbemutatók után az őszi Café Budapest fesztiválon találkozhat a produkcióval a közönség a Müpa mellé felállítani tervezett cirkuszsátorban.

Vági Bence rendező az MTI-nek elmondta: a produkció látványvilágát a magyar származású, Párizsban világhírűvé lett fotóművész, Brassai képei ihlették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.