Bugacpuszta

Lezsák Sándor: mi is a "kincses Kelet" örökösei vagyunk

Lezsák Sándor szerint a Kurultáj az elmúlt években beszédes fogalommá nemesedett. Az Országgyűlés alelnöke erről a Kurultáj magyar törzsi gyűlés szombati ünnepélyes megnyitóján beszélt Bugacpusztán.

2014.08.09 18:16MTI

Lezsák Sándor, a rendezvény fővédnöke hangsúlyozta: a Kárpát-medencében immár népmozgalommá fejlődött Kurultáj harmadik alkalommal teremt találkozási lehetőséget a hun és türk tudatú népeknek a Bács-Kiskun megyei településen.

Rámutatott: a Kurultáj szó nem csak gyűlést, de élő hagyományt, erkölcsi tartást is jelent. Maga az esemény pedig a rokontudatú népek lelki egyesítésének színhelye: van, volt és lesz, amelynek célja hozzásegíteni a ma emberét a közös múlt felismeréséhez - fogalmazott Leszák Sándor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.