Argentínában forgatják

Film Ferenc pápáról, a főszerepben "Che Guevara"!

A filmvásznon örökíti meg Ferenc pápa életét Daniele Luchetti olasz filmrendező.

2014.07.16 23:30MTI
Forrás: Wikipedia

A forgatás október közepén kezdődik Argentínában. A film cselekménye 2013 márciusában zárul, amikor Jorge Mario Bergogliót pápává választották. A főszerepet a Che Guevara: A motoros naplójából ismert argentin színész, Rodrigo De La Serna játssza el.

Luchetti Életünk című filmjét 2010-ben a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában is vetítették, a produkció több kategóriában elnyerte a David di Donatello-díjat, a legrangosabb olasz filmdíjat.

Januárban a 80 éves Liliana Cavani olasz filmrendező jelentette be, hogy Nello Scavo újságíró La lista di Bergoglio (A Bergoglio-lista) című könyve alapján tévésorozatot készít Ferenc pápa életéről. A könyv a mai egyházfőnek az argentin katonai diktatúra ideje alatt betöltött szerepét dolgozta fel. Jorge Mario Bergoglio akkoriban számos, a kormánnyal szemben álló ember életét mentette meg a jezsuiták argentínai tartományfőnökeként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.