Győztek a bikák

Hárman kórházban bikafuttatás miatt

Három ember került kórházba szombaton a spanyolországi Papmplonában a bikafuttatás hatodik napján.

2014.07.12 11:25MTI
Forrás: Wikipedia

Több ezer ember tette próbára bátorságát és ügyességét az észak-spanyolországi városka csúszós, esőáztatta utcáin a Szent Fermín fesztivál keretében.

Jósé Aldaba, a spanyol vöröskereszt szóvivője azt mondta, hogy szombaton senkit sem ökleltek fel a bikák, de egy futót csonttörés gyanújával kórházba vittek.

A városi önkormányzat dolgozói egyébként csúszásgátló folyadékkal permetezték le a szűk utcákat, hogy ezzel is csökkentsék a sérülések esélyét az éjszakai esőzés után. Ennek ellenére két másik ember is kórházba került.

Az Ernest Hemingway Fiesta című regényében is megörökített nagy múltú rendezvényen minden évben emberek tucatjai sérülnek meg a bikák elől futva a navarrai székhely szűk és kanyargós óvárosi utcáin. A veszélyt kockáztató embereknek 850 métert kell megtenniük. A fesztivál kilenc napig tart.

A feljegyzések kezdete óta, vagyis egy évszázad alatt 15 ember vesztette életét a fesztiválon. A legutóbbi tragédia 2009-ben történt, amikor egy 27 éves madridi férfit öklelt fel egy bika.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.