A filmes látvány evolúciója

Döntött a Star Wars atyja: Chicagóban épül Lucas-múzeum

A filmes látvány evolúciójának történetét feldolgozó Lucas Museum of Narrative Art (LMNA) megszerzéséért San Francisco és Los Angeles is versenyben volt.

2014.06.25 09:29MTI
Forrás: YouTube

Chicagót választotta George Lucas, a "Star Wars atyja" az eljövendő Lucas-múzeum színhelyéül. A "mesélő múzeumban" a filmrendező festmény-, illusztráció- és digitális művészeti gyűjteményét láthatja majd a közönség.

A filmes látvány evolúciójának történetét feldolgozó Lucas Museum of Narrative Art (LMNA) megszerzéséért San Francisco és Los Angeles is versenyben volt. Lucas és Chicago polgármestere, Rahm Emanuel kedden számolt be a döntésről.

A múzeumi testület szerdán szavazással hagyja jóvá a gyűjtemény chicagói elhelyezését. A 70 éves Lucas eredetileg San Franciscót szerette volna helyszínül választani, de nem kapta meg azt a földterületet, ahova a múzeumi épületet szánták.

"Chicago kiválasztása jó döntés volt a múzeum szempontjából, de nehéz elhatározás számomra, mivel személyesen és szakmailag is erős gyökerekkel kötődöm San Franciscóhoz" - fogalmazott Lucas közleményében.

San Franciscóban van az államból származó filmes híres látványeffektus-stúdiója, a város a székhelye a Lucasfilmnek és a Skywalker Soundnak is.

Az új múzeumot a chicagói Soldier Field közelében, a Michigan-tó mellett helyezik el központi fekvése és amiatt is, mert jól megközelíthető tömegközlekedéssel.

Az építészeti terveket ősszel nyújtják be a városnak. Az Egyesült Államok harmadik legnagyobb városában, ahol egyébként Lucas 45 éves felesége, az ismert üzletasszony, Mellody Hobson született, 2018-ban nyílhat meg a Lucas-kiállítás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.