Homokanimáció

Valencia Holdja-díjat kapott életművéért Cakó Ferenc

Valencia Holdja-díjjal tüntették ki életművéért Cakó Ferenc animációsfilm-rendezőt a Cinema Jove filmfesztivál megnyitóján Valenciában.

2014.06.22 02:30MTI
freedigitalphotos Idea go

Az 1986-ban fiatal filmesek ösztönzésére alapított Cinema Jove elnevezésű nemzetközi filmfesztivált június 20. és 27. között rendezik meg az idén a spanyol városban.

Az ünnepélyes megnyitón Cakó Ferenc tízperces élő homokanimációs bemutatót tartott, majd személyesen vette át a rangos elismerést - tudatta az MTI-vel közleményében a Magyar Filmunió.

A spanyolországi fesztivál Cakó Ferenc negyven évet átívelő munkásságából válogatva műsorra tűz 12 rövidfilmet, köztük a Cannes-ban díjazott Ab ovo (1987) és a berlini Arany Medvével kitüntetett Hamu (1994) című animációt is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.