A becsült ár háromszorosáért

Több mint 80 ezer dollárért kelt el Buffalo Bill híres coltja

A becsült ár csaknem háromszorosáért, több mint 80 ezer dollárért (18 millió forintért) kelt el a legendás bölényvadász és vadnyugati showman, Buffalo Bill Coltja egy dallasi árverésen.

2014.06.16 17:04MTI
Wikipédia

Az 1882-ből származó hatlövetű Coltot Buffalo Bill 1883-ban vásárolta New Yorkban, és valószínűleg híres vadnyugati műsoraiban is használta a színpadon.

Az árverési ház előzetesen 30 ezer dollárt várt a revolverért. Egy másik tétel, a vadász grizzlykarom nyaklánca 40 ezer dollárt (kilencmillió forintot) ért egy gyűjtőnek a Heritage Auctions hétvégi árverésén. Ezt a licitálás előtt 12 ezer dollár értékűre becsülték.

Az 1846-ban William Frederick Cody néven született vadász akkor kapta a Buffalo Bill nevet, amikor az 1860-as években 18 hónap alatt csaknem ötezer bölényt ölt meg, hogy a biztosítsa a Kansas Pacific vasúttársaság munkásainak húsellátását, amelyet szerződésben vállalt. A vadász később vadnyugati show-műsoraival szerzett hírnevet magának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.