Historikus előadásmódban szólaltatják meg!

Mozart: szimfónia, zongoraverseny és mise

Az amerikai Malcolm Bilson a zongoristák első nemzedékéhez tartozik, amelynek tagjai behatóan foglalkozni kezdtek bizonyos korszakok zeneműveinek historikus előadásmódjával.

2008.08.19 19:30ma.hu

Művészi hitvallása szerint ugyanis azok a különleges effektusok, amelyek annak idején egy-egy szerző rajongóivá tették a közönséget, jobban kirajzolódnak az akkor használatos hangszereken, mint nagy koncerttermekre kalibrált késői utódaikon. 

Igazi Mozart-élményt kínál tehát az október 27-i este, amikor az ugyancsak korhű hangszereken játszó Orfeo zenekar és a hozzá létszámban, stílusban alkalmazkodó Purcell kórus lép színpadra Vashegyi György vezényletével, hogy előadja Mozart 338-as Köchel-jegyzékszám alatt szereplő C-dúr szimfóniáját, a híres c-moll misét és a d-moll zongoraversenyt. 

A mise szólótételeit Hamvasi Szilvia, Halmai Katalin, Kálmán László és Cser Krisztián éneklik, a kézművesremeknek is beillő fortepianót Malcolm Bilson szólaltatja meg.
 
2008. október 27. 19:30 
Művészetek Palotája 
"Mozart: szimfónia, zongoraverseny és mise"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.