Forog a kerék

Elindult a Sziget Eye az Erzsébet téren

A 65 méter magas óriáskereket az idén nem szállítják ki a Sziget fesztiválra, de ott is lesz egy kisebb szerkezet.

2014.05.26 14:25MTI

"Az óriáskerék paraméterei megegyeznek a tavalyival, ugyanaz a gyártó is. Jelenleg ez a 65 méter magas építmény a legnagyobb a hasonló, ideiglenesen telepíthető eszközök közül Európában. Maximális kapacitása 332 fő, a menetidő átlagosan tíz perc" - mondta Gerendai Károly, a Sziget fesztivál főszervezője a hétfői sajtótájékoztatón. A kerék idén októberig az Erzsébet téren áll, a Sziget fesztiválon egy kisebb, nyitott szerkezetet állítanak fel.

Puskás András V. kerületi polgármester-helyettes kiemelte: a Sziget Eye a Főváros és a Belváros támogatásával működik. Mint fogalmazott, az óriáskerék a magánszektor és az önkormányzatok sikeres együttműködésének a példája.

Így épült fel tavaly a Sziget Eye - timelapse videó:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.