A korona

II. Erzsébetről szóló filmet készítenek

Peter Morgan és Stephen Daldry újabb közös munkájaként a Netflix számára készül a The Crown (A korona) című dráma, amely II. Erzsébet brit királynő életéről szól.

2014.05.26 06:30MTI

A nagy sikerű Kártyavár című sorozatot sugárzó Netflix internetes műsorszolgáltató a Sony Pictures Televisionnel tárgyal a 170 millió dolláros költségvetésű produkció elkészítéséről.

A The Crown forgatókönyvét Peter Morgan írja, aki együtt dolgozott Stephen Daldryval a londoni West Enden tavaly bemutatott The Audience (Az audiencia) című darab színpadra állításán. A Helen Mirren főszereplésével játszott The Audience a királynő és a mindenkori kormányfő közötti heti megbeszéléseket idézte fel 1952-től napjainkig.

A The Crown mélyebb betekintést enged majd a királynő életébe, a film története Erzsébet hercegnő és Fülöp herceg 1947-ben megkötött házasságával kezdődik majd. Mivel az alkotás hosszú időszakot ölel fel, valószínűleg három alkalmas korú színésznőre osztják majd II. Erzsébet szerepét. Peter Morgan írta A királynő című 2006-os film forgatókönyvét is, amelynek középpontjában Lady Diana halála állt. Az uralkodót Helen Mirren alakította, aki Oscar-díjat is kapott játékáért.

Daldryt Nagy-Britannia vezető színházi és filmrendezői közé sorolják, Az órák, A felolvasó, valamint Rém hangos és irtó közel című filmjét is jelölték Oscar-díjra. A kilencvenes években ő volt a Royal Court Theatre művészeti igazgatója, és ő rendezte a Billy Elliot filmes és színpadi változatát is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.